Ameide JO8-1 – Peursum JO8-1: 10-10-2020

Datum

10 oktober 2020 9:00

Accommodatie

Onbekend

De weergoden hadden ander weer voorspelt, maar gelukkig startten we zaterdag op Meihoven met een zonnetje. Tieme had er zin in na thuis te hebben gezeten en zorgde na 1 minuut al voor de 1-0 na een goede pass van Joost. Ameide blijft met druk naar voren voetballen en een corner van Jort gaat voorlangs. Na uittrap van de keeper van Peursum houdt Levi de bal tegen, waardoor Milan kan intrappen. Er wordt goed verdedigd door Lars en Joost en ook Noud keert de bal van Peursum uit het doel. Met en mooie bal naar voren van Joost kan Tieme de 3-0 maken. Daarop volgt een snelle uitbraak van Peursum en 3-1. De jongens lieten dit niet op zich zitten en Tieme schiet de 4-1 erin. Na aftrap blijven we op de helft van Peursum, wederom houdt Levi de uittrap van de keeper tegen en schiet hem deze keer er zelf maar in. Peursum wordt sterker en schiet de 5-2 via en corner in het doel van Ameide. Na de aftrap zetten we druk naar voren met een schot op doel, de keeper schiet uit, Milan houdt tegen en Gijs kan scoren. Dan gaat het snel en wordt er weer gescoord door Ameide, 7-2 inmiddels. Peursum weet er voor rust nog eentje te scoren. Gevolgd door een mooie aanval van Ameide door Joost, een mooie dribbel van Jort over de linkerflank waarin hij de bal aanspeelt op Tieme die scoort, 8-3. Er wordt door de jongens van Ameide steeds beter overgespeeld wat wederom resulteert in een doelpunt van Tieme en de jongens gaan met 9-3 de rust in. De jongens vieren in de rust de overwinning al, maar na uitleg van de trainers met voorbeelden van eerder gespeelde wedstrijden worden de jongens opgepept.

Na de rust spat het er nog niet af bij de jongens van Ameide. Door een goede bal in de breedte van Milan kan Gijs de 10-3 maken. De trainers proberen met man en macht de jongens te motiveren, maar er wordt veel gedroomd op het veld, waarover weten we niet. Er ontstaan kansen voor Peursum en Noud wordt getest op zijn keeperskwaliteiten. Uiteindelijk volgt er een corner die Milan inschiet en er de 11-3 van maakt. Ook Jort schiet er nog eentje binnen na goed verdedigend werk van Joost. De jongens schieten mooi heen en weer zoals geoefend tijdens de training en Tieme schiet de 13-3 binnen. Na veel verdedigend werk van Joost achterin, streeft hij op het doel af en schiet, mogelijk met een beetje hulp van Tieme gaat de bal erin, maar komt deze op naam van Joost. Peursum gaat in de aanval als de jongens weer weg lijken te dromen en schieten de 14-4 in. Nog een laatste kans van Ameide wat resulteert in de eindstand van 15-4. Een mooie uitslag met bij vlagen mooi voetbal!