Sportlaantje 1
2861GJ
BERGAMBACHT
tel. 0182-352232

BERGAMBACHT • Ameide pakte belangrijke punten in de kelderkraker tegen Bergambacht. Met 1-4 zegevierde de ploeg van Jan Verveer.

“Na de eerste helft keken we tegen een 1-0 achterstand aan en waren we het eigenlijk helemaal kwijt. In de rust zijn er best wel harde woorden gevallen, maar die zijn wel goed opgepakt”, analyseerde Verveer.
Geholpen door een eigen Bergambachts doelpunt, pakte Termei de handschoen wel op. Door twee goals van Roel de Kruijk en eentje van zijn ingevallen zwager Kevin Kroeze werd de eerste uitoverwinning van dit seizoen geboekt. “Een wedstrijd met twee gezichten, gelukkig is er goed naar elkaar geluisterd in de rust.”

BERGAMBACHT • Bergambacht verloor met 1-4 van Ameide en ziet het gat met de nacompetitieplaatsen verder groeien.

Winst was noodzakelijk had Bergambacht-trainer Jerry de Groot zijn spelers vooraf in de oren laten knopen. Na goed doorzetten van Roel Hordijk opende Pieter Meijer de score. Een aantal kleine kansen werden daarna niet benut. Een hoge voorzet van de gasten zorgde voor onrust de Bergambachtse defensie. Twee spelers en de doelman liepen elkaar in de weg. Een Ameidenaar was attent en schoot de gelijkmaker tegen de touwen.
,,Uit een aanval door het midden viel de 1-2 en dan zie je de koppies gaan hangen. Zo vaak verliezen is deze spelersgroep niet gewend. Met wissels probeerde ik het tij nog te keren. Ameide kreeg vleugels en besliste het duel met twee raken afstandsschoten. Bij winst hadden we op twee punten van Ameide kunnen komen. Nu is het gat acht punten en het zal lastig worden om degradatie te voorkomen.”