De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen!
We verzamelen om 08.45 uur en vertrekken naar Hendrik Ido Ambacht.
Daar aangekomen bleek er geen kleedkamer voor ons team te zijn, maar gelukkig was het droog, dus
vonden de jongens een plekje onder een trap om zich om te kleden.
Wel weer leuk en een beetje spannend, na zoveel tijd (een half jaar!) weer een wedstrijd, maar ze
hebben er zin in.
Ferry houdt een peptalk en geeft ze nog wat instructies mee, en dan is daar de aftrap.
In de derde minuut opent Levi de score al, 0-1 voor Ameide! Dat is een goed begin.
Direct daarna komt er een aanval van de tegenpartij, maar ze hebben niet op onze keeper Nout
gerekend, die de bal keurig stopt. Daarna komt er gelijk nog een schot van ASWH, dat naast gaat.
Dan zijn wij weer aan de beurt. Tieme heeft een mooie solo, vanaf de middellijn tot aan het doel,
maar schiet net naast. Maar daarna komt er direct weer een doelpunt van Levi.
De tegenpartij probeert weer om richting ons doel te komen, maar daar hebben we onze rots in de
branding Joost staan, die weer goed verdedigt, een paar tegenstanders omzeilt en gelijk door gaat
naar het doel van de tegenstander, helaas mist zijn schot net het doel.
De keeper van de tegenpartij trapt uit, maar daar is ineens Levi die de bal onderschept en een
hattrick maakt: 0-3 voor Ameide!
De jongens van ASWH proberen een paar keer op ons doel af te komen, maar onze mannen
verdedigen goed.
Jort komt na een wissel weer in het veld, pakt de bal, en scoort gelijk!
De aanvallen gaan nu over en weer, Milan schiet een keer net naast, en een schot van ASWH landt op
de paal. Dan vindt ASWH ook een keer ons doel, en wordt het 1-4.
Al snel keren de kansen weer en maakt Milan er 1-5 van, gevolgd door Joost die er vanuit een corner
1-6 van maakt.
Er volgen weer een paar kansen over en weer, Jort schiet nog een keer met de kracht van een raket
nèt naast, en Nout verdedigt ons doel heel goed.
Met een mooie voorsprong mogen de heren even bijkomen van hun harde werk en goeie inzet.
In de rust worden de puntjes op de i gezet door de trainers, en dan gaan ze door voor de tweede
helft. Een schot van Lars wordt tegen gehouden door de keeper, maar er wordt goed overgespeeld
en Jort scoort.
Daarna scoort Tieme nog, na een mooie voorzet van Milan.
Hoppetee: 1-8!
Ameide heeft duidelijk de smaak te pakken, want er volgen nog een paar mooie aanvallen.
Zoals een mooie pass vanaf de eigen helft van Jort op Tieme, en een schot van Gijs, maar geen
doelpunt dit keer.
Dan is ASWH weer aan de bal, en na een mooie actie raken ze het net van Ameide.
Maar dat konden we hebben, want we hebben nog steeds een ruime voorsprong.
Ameide gaat de aanval weer in, en ja hoor, Levi scoort nog een keer, 2-9!
Over en weer blijven de ploegen aanvallen, keeper Nout heeft nog een paar keer een hele mooie
redding. De tegenstander krijgt kort achter elkaar nog 2 corners, en scoort nog een keer.
Ameide blijft het proberen, maar de eindstand blijft 3-9. Dat is natuurlijk een heel goed begin van de
competitie. De mannen hadden er duidelijk weer plezier in, dus dat belooft nog wat voor de rest van