4235VJ
TIENHOVEN AAN DE LEK
tel. 0183-601827

• De ultieme kans was in de eerste helft voor Izak Westerhout.

AMEIDE • Ameide is dinsdagavond gedegradeerd naar de vierde klasse. Een late goal van MVV’58 werd de thuisclub fataal (1-2).

De nacompetitiewedstrijd tussen Ameide en MVV’58 had alles wat je van een spannende wedstrijd verwacht. Het was een waar spektakelstuk met kansen over en weer; uiteindelijk was het MVV’58 dat aan het langste eind trok.

Twee minuten voor tijd schoot Jacco de Leeuw een pass van Cas Wilpstra achter doelman Fabian den Hartog, waarmee MVV’58 de overwinning veiligstelde. Opnieuw moest de drukbezochte wedstrijd worden gestaakt, ditmaal vanwege onregelmatigheden buiten het veld. Na een onderbreking van tien minuten werd de wedstrijd weer hervat.

Afgelopen zaterdag werd de wedstrijd gestaakt toen René van Middelkoop ernstig geblesseerd raakte aan zijn knie. Inmiddels gaat het beter met Van Middelkoop en was hij op krukken aanwezig op Meihoven.

De sterke beginfase van MVV’58 leverde dinsdagavond geen grote kansen op. Het enige wapenfeitje was een kansje voor Robin Jager, maar de Meterense spits kwam een teen tekort toen keeper Den Hartog op tijd uitkwam.

Omschakeling
Ameide kreeg de eerste prima mogelijkheden. Zo redde de Meterense goalie Rick van Ginkel goed op een schot van Bas de Kruijk. Na een kwartier schoot Roy de Blank over na een voorzet van de doorgebroken Izak Westerhout.

MVV’58 bleef het beste veldspel houden en dat resulteerde in een grote kans voor Maarten van Santen, maar hij schoot na een mooie combinatie tegen de keeper op. Ameide bleek in de omschakeling gevaarlijk. De ultieme kans was voor Westerhout. Een diepe bal werd door keeper Van Ginkel verkeerd beoordeeld. De linkerspits zag zijn poging via de buitenkant van de paal tot zijn ontzetting naast gaan.

Termeise storm
De tweede helft begon Ameide sterk, maar ook deze keer ging de bal er niet in. Via scrimmages waren Izak Westerhout en Tom de Kruijk er dichtbij. Toen de Termeise storm was overgewaaid, kreeg de Meterense ploeg de overhand. Morris van den Brink schoot hoog over, Cas Wilpstra was met het hoofd gevaarlijk en na een mooie combinatie met Twan de Kock schoot Robin Jager in de handen van de keeper.

Maar aan de andere kant had Ameide ook enkele dotten van kansen. Richard den Hartog en Roy de Blank verzuimden de trekken over te halen en invaller Barend Top had alleen voor de keeper moeten scoren.

Verlenging in zicht
Iedereen leek zich klaar te maken voor de verlenging, totdat de aanvoerder van de ‘Overdwarsen’, Wilpstra , Jacco de Leeuw voorin vrij zag staan. Met een diagonale pass wist hij De Leeuw te bereiken, die de bal met uiterste inspanning het doel in gleed.

Alles wat blauw-zwart was ging uit zijn dak. Dat leidde tot frustraties bij het thuispubliek. Nadat er over en weer klappen waren uitgedeeld, staakte de goed leidende scheidsrechter Michael Vink voor tien minuten de wedstrijd. In de resterende minuten werd er niet meer gescoord.

Helemaal kapot
Matchwinner Jacco de Leeuw was door het dolle heen. “Ik was moe en al helemaal kapot en was iets blijven hangen na een aanval. Toen ik de bal van Cas zag aankomen, ging ik ervoor en scoorde ik de winnende.”

Één van de uitblinkers bij MVV’58, Maarten van Santen, was eveneens moe maar voldaan. ”Vanwege de hitte was het zwaar. We begonnen iets sterker dan zaterdag aan de wedstrijd. Maar aan beide kanten was het zenuwachtig. Wij bleven wel voetballen. Aan de andere kant kwamen we een paar keer goed weg. Dat geluk moet je hebben.”

Zijn trainer Frans van Wijk kond dat beamen. “Het was een wedstrijd met de vraag hoe het kwartje valt. Deze keer viel hij onze kant op.”

Kansen niet benut
Ameide-trainer Jan Verveer baalde. “Wanneer je de kansen niet maakt, weet je dat dit kan gebeuren. Maar wij speelden ook geen goede wedstrijd.”

Het was de laatste wedstrijd van Verveer als hoofdtrainer. Ameide speelt volgend jaar met de nieuwe hoofdtrainer Ger Klop in de vierde klasse.

MVV’58 speelt zaterdag voor behoud van het derdeklasserschap tegen ZBC’97. De Zwijndrechters wonnen afgelopen zaterdag met 1-3 van NEO’25.