Meihoven 3
4235VJ
TIENHOVEN AAN DE LEK
tel. 0183-601827

AMEIDE • De wedstrijd tussen de twee voormalige derdeklassers Ameide en VVAC eindigde zoals de derby was begonnen: 0-0. En daarmee was veel, zo niet alles gezegd.

Een botsing tussen de routiniers Wilco Slob en Robbert Bakker en een gele kaart voor thuisspeler Robin de Jong waren de spaarzame wetenswaardigheden.

Grote kans
Na de thee had weer de dekselse René van Middelkoop de openingstreffer op de schoen. Maar van heel dichtbij, schoot hij een prima voorzet wel heel hoog en ver naast het doel van Mathijs de Hoop. Het was en het bleef 0-0.

Met het inbrengen van Marck de Heer voor Tom den Besten poogde VVAC-trainer Maarten de Bruijne enige verandering in het spelbeeld aan te brengen. Ook het meesturen, bij een spaarzame cornerbal of vrije bal, van Jelle de Wit bracht een klein beetje spanning in het doorgaans rustige Termeise strafschopgebied.

De grootste kans was een paar minuten voor tijd voor De Heer. Volledig vrij ging de gewezen Peursum-spits op keeper Fabian den Hartogh af, maar met een knappe redding werd de 0-1 voorkomen.

‘Het lukt nog niet’
“Inderdaad een knappe redding van Fabian, tegen deze taaie tegenstander. Wij hadden met René van Middelkoop twee goede kansen, maar het zat andermaal niet mee. We hikken tegen een driepunter aan, maar vooralsnog lukt het niet”, oordeelde Ameide-trainer Pieter van Zessen na de 0-0.

Collega Maarten de Bruijne keek mogelijk nog minder vrolijk. “Ondanks drie overwinningen durven we te weinig. Mijn team heeft te weinig vertrouwen. In de tweede helft ging het iets beter, maar best was het niet.”